Manikűr, műköröm

Manikűr

A kéz olyan, akár egy névjegy, sok mindent elárul a tulajdonosáról. Már egyetlen kézfogás is árulkodó lehet. A köröm szépsége nem csak a megfelelő ápoltságon múlik, de az egészségi állapotot is tükrözi. A szép köröm minden korban az egészség és ápoltság jelképe volt, manapság pedig a nőiesség egyik alappillére.

A manikűr a köröm rövidítését, formázását, a körömágy bőrének feltolását (igény esetén kivágását), a köröm felületének polírozását, a körömágy bőrének vitaminos olajozását tartalmazza.

A manikűr célja a szép, egészséges körmök ápolása, valamint a kéz bőrének kényeztetése. A kéz bőre legalább annyi törődést igényel, mint az arc bőre. Ezzel szemben a kéz már sajnos nem kap annyi kényeztetést, pedig ez az a testrész, amely sokkal több külső hatásnak van kitéve.

 Paraffinos kézápolás

A paraffinos kézápolás, kollagén és elasztin hatóanyagú, mélyhidratáló kezelés. Évszakváltozás során fokozott figyelmet kell fordítanunk kezeink ápolására, hiszen a legtöbb külső ingerhatás (pl. hőingadozás) kiszárítja bőrünket. Ehhez nyújt segítséget a rendszeres paraffinos kézápolás, amely nemcsak vitaminokkal, collagénnel tölti fel kezünk bőrét, hanem hatására a bőr megtelik fiatalsággal, kisimul, puhává és bársonyossá varázsolja azt. A kezelés eredménye hosszantartó komfortérzetet biztosít.

A paraffinos kézápolás során, a fertőtlenítés és radírozás után egy magas hatóanyagú kollegénes krémpakolást alkalmazunk, majd ezután meleg paraffin fürdőbe mártjuk a kézfejet. Ezt követően nylon tasakba bújtatjuk a kezünket és az egész tetejére frottír kesztyűt húzunk. A 20 perces hatóidő elteltével eltávolítjuk a már kihült paraffint (egyben lehúzható) és végezetül egy hidratáló krémezést alkalmazunk.

A befejező krémezés hatására, a meleg paraffin alatt kitágult pórusok összehúzódnak, ezzel a collagén pakolás hatóanyagai mélyen a bőr szöveteibe záródnak. Jelentősen és látványosan javítja a bőr állapotát. Hatóanyagai segítségével ápolja a bőrt, a körömágyat, erősíti a körmöket.

Műköröm

Sokan nem születtek szép körmökkel, de műköröm segítségével tudunk változtatni a természetes köröm formáján és hosszán, így mindig szép és ápolt lehet a körmünk. Készítésének többféle fajtája létezik, de fontos szempont, hogy egyéniségünkhöz, illetve kézalkatunkhoz válasszuk ki a megfelelő megoldást.

Előnyei: Viselőjét leszoktatja a körömrágásról, a körömbőr tépkedéséről. Esztétikus, mert a beszakadt, puha, lágy körmök is csodásak lesznek és kíméli az ujjbegyet. Tévhit, hogy műkörömmel nem lehet semmit csinálni, ez az úrinők luxusa. Mindent ugyanúgy lehet vele csinálni, mint a saját körömmel, ugyanakkor sokkal praktikusabb, mert nem töredezik, nem kopik.

A színes zselék, csillámok, tört kagyló és sok más díszítő anyag használata teszi lehetővé, hogy még csodálatosabbá, egyedibbé varázsoljam körmeidet.